De remmen zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen van je auto.

 

Als je mocht kiezen tussen niet starten of niet remmen dan is de keuze snel gemaakt. Goed onderhoud van je remmen (voor én achter) is dan ook cruciaal. Bovendien leidt doorrijden met versleten remmen niet alleen tot onveilige situaties, ze leiden ook nog eens tot onnodig dure reparaties.

 

Elke keer dat je remt, moeten de remmen extreme krachten doorstaan. Wanneer de remblokken tegen de remschijven van je auto worden gedrukt om de auto af te remmen, zorgt de wrijving voor hitte. Hierdoor slijten zowel de remblokken als de schijven. Zodra ze hun minimale dikte hebben bereikt, moeten ze worden vervangen. Regelmatig controleren dus. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote beurt.

 

Naast slijtage van remvoeringen, remschijven en remtrommels speeltremvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Remvloeistof heeft de eigenschap om vocht op te nemen uit de buitenlucht. Dit vocht verlaagd het kookpunt en daardoor ontstaan er dampbellen in het remsysteem. Dampbellen zijn in tegenstelling tot vloeistof samendrukbaar waardoor de remdruk afneemt en daarmee de prestaties van de remmen.

 

Heb je vragen over de remmen van je auto? Neem gerust contact met ons op! 

Maak eenvoudig een online werkplaatsafspraak!

Kies zelf een datum en tijd in onze agenda waarop een bezoek jou het beste past. Tot snel!

 

 

Maak hier een afspraak >

 

Of neem contact met ons op >