De APK keuring. Niet alleen omdat het moet!

 

De Europese wet stelt dat iedere auto die minimaal 3 jaar oud is jaarlijks gekeurd wordt. In Nederland heet deze keuring: De APK (Algemene Periodieke Keuring). De APK is er voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Deze keuring voorkomt namelijk dat er onveilige auto’s deelnemen aan het verkeer. Bij deze wettelijk verplichte keuring is veiligheid één van de belangrijkste onderwerpen naast milieu. Onderdeel van de APK keuring is het meten van schadelijke stoffen die de uitlaat van uw auto verlaten. Bij een te hoge uitstoot van schadelijke stoffen wordt uw auto niet goedgekeurd en mag uw auto niet meer deelnemen aan het verkeer.

 

Door een APK keuring te combineren met een grote- of kleine onderhoudsbeurt voorkom je technische problemen, daarnaast is het combineren van een onderhoudsbeurt en een APK voordeliger. Eurorepar Goes voert zowel onderhoud als APK uit, een afspraak maakt u gemakkelijk online.

 

De APK vervaldatum

Zes weken voor de APK vervaldatum krijg je een brief van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) met daarin een oproep je auto te laten keuren. De verantwoordelijke voor het uitvoeren van de APK keuring ben jij. Ben je te laat met het uit laten voeren van de APK dan riskeer je een fikse boete, bovendien is op dat moment je auto ook niet verzekerd.

 

Heb je vragen over de APK keuring van je auto? Neem gerust contact met ons op! 

 

We helpen je graag verder en kunnen je zo vertellen óf en zo ja wanneer jouw auto APK gekeurd moet worden. Of klik op onderstaande knop om zelf te checken waneer jouw auto APK gekeurd moet worden.

 

 

Check hier je APK datum.

 

 

Top 5 APK afkeurpunten

  1. Banden te weinig profiel
  2. Defecte verlichting
  3. Te lage bandenspanning
  4. Beschadigde ruitenwissers
  5. Remproblemen

Maak eenvoudig een online werkplaatsafspraak!

Kies zelf een datum en tijd in onze agenda waarop een bezoek jou het beste past. Tot snel!

 

 

Maak hier een afspraak >

 

Of neem contact met ons op >