Airco onderhoud voor zomer én winter

In de zomermaanden is een goed werkende airco erg prettig. Veel mensen weten echter niet dat je airco ook perfect werkt in de winter bij beslagen ruiten. Laat daarom regelmatig je airco controleren, onderhouden en zo nodig reinigen.

 

Net als een koelkast werkt de airconditioning van een auto met een koudemiddel. Dit middel wordt door een circuit gepompt en koelt permanent het interieur van je auto terwijl het de warmte afgeeft aan de buitenlucht. Maar het aircosysteem van jouw auto is veel complexer en moet regelmatig worden onderhouden. De compressor, de condensor, de verdamper en de filters moeten regelmatig worden gecontroleerd om de goede werking van het systeem te garanderen.

 

De airconditioning is niet alleen belangrijk voor je comfort, maar ook voor je veiligheid. In de winter zorgt de airconditioning voor een efficiënte verwarming van het interieur en een snelle ontwaseming van de voorruit. Automatisch geregelde systemen zorgen voor een constante temperatuur in het interieur, ongeacht de buitentemperatuur. Het aircosysteem filtert ook vuil, zoals stof en pollen, uit de interieurlucht.

 

Heb je vragen over de airco van je auto? Neem gerust contact met ons op! 

Maak eenvoudig een online werkplaatsafspraak!

Kies zelf een datum en tijd in onze agenda waarop een bezoek jou het beste past. Tot snel!

 

 

Maak hier een afspraak >

 

Of neem contact met ons op >